10 Mayıs 2010 Pazartesi

the efes pilsen thing..

Az önce, ilk okumamdan sonra gözümü ovuşturup, tekrar okumaya iticek bir haber okudum.
Aslında durum sadece efes pilsen basket takımıyla ilgili deil. Genel alkol düzenlemesiyle ilgili..
Bu ülkenin sorun katsayısı bu kadar yüksekken, tarantino'nun bıçaklara olan ilgisinden daha yoğun bir şekilde sürekli örtülerle ve tekel ürünleriyle ilgilenilmesi niye?
Euro yu düşür, tersane aç, burs ver, yeşili koru, ne biliyim.. ama bırak şu alkolün-sigaranın peşini.. üstünde yazıyor zaten kabak gibi, bir de reklamını yasakladın diye bağımlı insanın aklına gelmicek mi sigara icmek? Tamamen lüzumsuzluk hamleleri..eğer o insanın iradesi yoksa zaten, bırak ölsün aq.. Zaten böle yasaklanınca ürünleri kullanmayan insanda da merak uyandırır. İnanmıosan google it!
Neyse, gelelim düzenlemenin efes pilsen’ e dokunan kısmına..Artık üretici firmanın ismini, amblemini veya herhangi bi zımbırtısını kullanarak reklam-tanıtım yapılamıcak vs vs.. Bu durumun sosyal ve siyasi yönünden veya “irana benzicez, sıçtık!” vb. yakarmalarından cok benim üzüldüğüm diğer kısmı. Eğer yönerge yasalaşırsa bu şu demek olucak; bundan sonra efesin duzenledigi, oneLove, Rock'nDark, Blues festival, efes world cuplar, tuborg sponsorlugundaki konserler ve festivaller olmicak. artık o brand hicbir yerde gözükmücek. E bu markalar da babalarının hayrına bu kumpanyaları yapmadıklarından, zaten bir cacık olmayan ülkemiz iyice kısırlaşıcak. Tabi organizasyonlarda ice tea içmeye ikna edilebilirse insanlar, hala şansımız sürmekte..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder